luni, 8 aprilie 2013

GANDACUL DE GUNOI AJUTA LA COMBATEREA DAUNATORILOR

Gandacul de gunoi sau carabul, combaterea daunatorilor

Gradinarul are numerosi aliati - adevarati prieteni necuvantatori. Cunoasterea si protejarea acestora constituie un mijloc important de prevenire sau reducere a atacului de boli si daunatori. Gandacul de gunoi sau carabul se numara printre acesti aliati ai gradinarului, daca curata gradina de daunatori periculosi si foarte greu de combatut chiar si cu insecticide, deoarece gandacul de gunoi se hraneste cu ei chiar din faza de oua si larve a acestor daunatori, adica cea mai buna si cea mai sigura metoda de combatere.


Gandacul de gunoi, gandcaul de pamant carabul, nu poate zbura. Fiind un gandac mare (pana la 4 cm) si alergand repede, sperie copiii, care sunt inclinati sa-l omoare. Culoarea lor poate fi neagra, verde-aurie, violet-aurie, sau ca bronzul. Ziua stau ascunsi sub pietre, lemne, frunze, garduri vii, printre ierburi, in mici gauri gasite in pamant. Vaneaza cu verocitate, noaptea: omizi, limaxi, viermi sarma, viermi albi, gandaci mici, inclusiv gandacul din Colorado. Larva lor se aseamana cu larva de carabus, dar culoarea nu este alba, ci cenusie, iar pozitia este extinsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...