luni, 8 aprilie 2013

TENUL USCAT TRATAMENT NATURIST

Tenul uscat tratament naturist, remedii, retete


Tenul uscat se descrie prin piele fina, sensibila la frig si la orice factor exern, care se descuameaza usor si pe care apar riduri line. Tenurile uscate pot fi de doua feluri:

Tenuri uscate deshidratate - din lipsa hidratarii suficiente a organismului, sau:

Tenul uscat alipic - din lipsa de grasime.

Tenul uscat este mai usor de tratat in comparatie cu tenul gras, deoarece exista mai multe creme si masti pentru ingrijirea pielii si a remedia problema tenului uscat. Cele mai bune remedii insa sunt cele naturale, deoarece nu au efecte adverse si sunt bine suportate si de tenurile uscate daca sunt aplicate corect si permanent.--> Dintre remediile naturiste pentru tenul uscat enumeram cateva plante medicinale:

Nalba Mare: De la Nalba Mare se recolteaza frunzele [Folium Althaeae] din luna a VI-a pana in luna IX-a si radacinile [Radix Althaeae] din luna a III-a si a IV-a si luna a X-a si a XI-a. Din frunze sau radacina se prepara un decoct din 30 g la litru, care se foloseste pentru lotionarea tenului.

Galbenelele: Din florile de Galbenele recoltate din luna a VI-a pana in luna a- IX-a inclusiv, se prepara o infuzie din 2 linguri la cana, care se foloseste pentru lotionarea tenului.

Nalba Mica: Din frunzele de Nalba Mica recoltate din luna a-VI-a pana in luna a-IX-a inclusiv, se prepara un decoct concentrat din 50 g planta la litru de apa, care se foloseste pentru lotionarea tenului.

Acum cateva masti din fructe si alte remedii:

Banana sub forma de masca, fiind emolienta.
Pepenele galben asemeni o masca emolienta.
Masca cu smantana sau caimac.
Masca din Cais, la care se adauga smantana pentru a anula efectul astrigent.
Masca din morcov dat pe razatoare.
Masca din rosii.
Masca din cartof fiert.
Masca din galbenus de ou, se aplica pe fara, se sta 30 minute, dupa care se spala cu infuzie din Galbenele si se aplica pe fata o crema hidratanta.

Si in general o masca din fructe e binevenita, cu precizarea ca la cele citrice se adauga 1 lingura de smantana sau caimac, pentru a anula efectul astrigent care dauneaza tenului uscat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...