luni, 8 aprilie 2013

GANDACII DE BUCATARIE INMULTIRE, COMBATERE

Gandacii de bucatarie inmultire, solutii combatere


Inmultirea gandacilor de bucatarie, dealtfel foarte prolifici, duce in mod inevitabil si la invadarea locurilor de pastrare a hainelor, in special a blanurilor. Gandacul de bucatarie este o insecta nocturna, ca atare el apare rar in timpul zilei. Se inmulteste in tot timpul anului. La gandacul rosu ouale sunt depuse intr-o capsula purtata de femela.

Blanurile sunt deteriorate atat de larve, care se aseamana foarte mult cu adultii, cat si de exemplarele mature ; acestia rod din straturile superficiale, dezgolesc bulbii foliculari si duc la caderea firelor de par. In plus, gandacii murdaresc, in mod evident, prin excrementele lor, ambele fete ale blanii.--> Prevenirea aparitiei gandacilor in locuinta se face prin mentinerea unei curatenii ireprosabile in toate incaperile, spalarea zilnica a vaselor de bucatarie si inlaturarea oricaror resturi de mancare. Vasul cu gunoi menajer va fi golit cat mai des.

Combatere

Combaterea gandacilor de bucatarie necesita masuri sustinute si extinse in toate spatiile ce comunica cu locul de depozitare a hainelor. Se utilizeaza insecticide de contact cu 10% substanta activa, dispersate in jurul peretilor si a locurilor lor de circulatie. Rezultate satisfacatoare se obtin prin folosirea unui amestec omogen de acid boric pisat fin si zahar pudra in proportie de 1/1 sau 1/2. Acest amestec se intrebuinteaza in acelasi mod ca si insecticidul.

Un efect bun in combaterea gandacilor se obtine si prin stropirea locurilor de trecere a acestora cu o solutie de Neguvon 20°/00 (se gaseste la farmacia veterinara) in care s-au dizolvat si 150-250 g zahar la litru. Solutia are o eficacitate limitata de 3-4 zile, fapt pentru care stropirea se reia dupa acest interval si se repeta ori de cate ori se constata prezenta gandacilor.

Cuvinte: Gandacul de bucatarie, inmultire, gandacii, combatere, insecte daunatoare, locuinta, gandac rosu, bucataria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...