luni, 8 aprilie 2013

MASA SI PETRECEREA DE NUNTA, MASA FESTIVA

Masa si petrecerea de nunta


Casatoria, contractul cel mai de raspundere pe care îl încheie oamenii, este sarbatorita cu masa, petrecere si multa veselie.

De obicei, parintii tinerilor care se casatoresc suporta egal cheltuielile ce se fac pentru masa si petrecerea de nunta.

Pe lista invitatilor se înscriu parintii celor doi tineri, fratii, surorile, cumnatii si cumnatele. Aceeasi grija pentru invitatii care nu sunt în relatii bune: sa nu fie chemati la masa comuna. Este mai corect sa nu le oferiti prilejul de întâlnire, decat sa le pricinuiti noi animozitati.
Imbracata în rochie alba, lunga sau scurta, cu voaleta lasata peste fata, cu pantofi si manusi albe, mireasa poarta o diadema alba pe cap.

Casatoria civila se face de regula cu 3—5 zile înainte de nunta.

Pentru ziua nuntii, mirele va invita baietii, mireasa fetele, astfel încat numarul acestora din  urma sa nu fie mai mare decat al celor dintai.

In dimineata zilei de nunta, masa, casa toata, trebuie sa fie un buchet alb, simbol al fericirii si al tineretii.
Flori la intrare în casa, brazi prinsi în slalpul portii sau ai cerdacului, pe balcon, glastre cu flori în toata casa.
Mirele va oferi  un buchet mare, alb, cu cale, pe care mireasa  le va lua cu ea la locul oficierii  cununiei.

Este frumos ca în urma mirilor sau alaturi de ei sa mearga copii cu flori în brate. In ordine, urmeaza parintii: tatal baiatului alaturi de mama fetei si invers. Apoi, parintii prietenilor, restul familiei, tinerii.

Dupa ofioierea casatoriei mirii, însotiti de invitati vin acasa, unde se danseaza, se servesc gustari. Seara, se   serveste masa de nunta.

Masa de nunta

Fastuoasa, bogata, ornata cu mult gust, la aceasta masa, mirii vor ocupa locurile de onoare. Este obi­eiul ca darurile primite sa fie asezate la vedere, pe o masa alaturata. La începutul mesei, tatal baiatului rosteste un toast scurt, la care raspunde tatal miresei si nasul. Tinerii se abtin de la   asemenea toasturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...