luni, 8 aprilie 2013

STATIUNEA PALTINIS CAZARE, POZE

Statiunea Paltinis Sibiu, turism, cazare, poze


Statiunea Paltinis, situata in Muntii Cibinului, pe versantul nordic, la circa 34 km de Sibiu. Statiunea beneficiaza de partii de schii, telescaun, obiective turistice de vizitat, un peisaj deosebit, este cea mai inalta statiune din Romania, unde cura de ozon impreuna cu celelalte activitati sportive, bioclimatul tonic, stimulent al functiilor organismului, constitue un tratament natural pentru nevroza astenica, rahitism si tulburari de crestere la copii, surmenaj fizic si intelectual, hipertiroidie benigna, anemii secundare, sechele dupa pleurezii si pneumopatii virotice si microbiene.

Altitudinea cuprinsa intre 1380 si 1450.


Caracteristici climatice: Statiunea Paltinis beneficiaza de un climat de munte, cu veri racoroase si ierni reci. Temperatura medie anuala este de 4,5 grade C. Precipitatiile atmosferice inregistreaza anual valoarea medie de 950 mm. Grosimea maxima stratului de zapada, este in medie de 60 cm si se inregistreaza in prima decada a lunii martie. Indicele de stres bioclimatic total, in cursul anului, este in medie 52, indicand un bioclimat tonic, de stimulare a functiilor organismului, de antrenare si calire.

Factori naturali de cura: bioclimat tonic, stimulent de munte.

Indicatii terapeutice, tratament: Nevroza astenica, stari de debilitate, surmenaj fizic si intelectual, convalescenta cu stare generala buna, hipertiroidie benigna, rahitism si tulburari de crestere la copii, anemii secundare, sechele dupa pleurezii si pneumopatii virotice sau microbiene.

Cazare: In statiunea Paltinis sunt posibilitati multiple de cazare, in hoteluri, vile, pensiuni si cabane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...