luni, 8 aprilie 2013

FOLOSIREA PREPARATELOR FITOFARMACEUTICE NATURALE

Folosirea preparatelor fitofarmaceutice naturale


1. Se folosesc mai intai preparatele care indeparteaza, fortifica sau protejeaza si numai la urma cele care omoara. Dintre acestea din urma se folosesc mai intai cele blande si la urma cele agresive.

2. Cea mai buna apa pentru obtinerea preparatelor fitofarmaceutice este apa de ploaie sau apa moale.

3. Daca in rastimp de 6 ore de la stropirea plantelor a plouat, stropitul se repeta.

4. Stropirile incep la primele semne de atac sau, daca este posibil, cu putin timp inainte.

5. Spre deosebire de produsele chimice, preparatele naturale nu se amesteca unele cu altele (asa-numita "complexare"), pentru a se combate mai multi daunatori in acelasi timp. Exceptiile se vor specifica.--> 6. Adeseori prafuirile sunt mai eficace decat stropirile, cu conditia ca acestea sa se efectueze cu aparatura adecvata (un prafuitor de mana, care se poate construi in gospodarie), astfel ca preparatul sa ajunga obligatoriu si pe dosul frunzelor.

7. Durata de pastrare, a preparatelor naturale este mai mica decat cea a produselor chimice, astfel: extractele, ceaiurile si fierturile se pot pastra cateva zile, plamadelile cateva luni, uleiurile parafinice 1-2 ani, sulful muiabil 4-5 ani, piatra vanata [in loc ferit de umezeala] timp nelimitata. Preparatele sau chimicalele lichide, care au inghetat in timpul iernii, nu mai sunt bune pentru a fi folosite.

8. In general preparatele naturale folosite in protectia plantelor de gradina sunt inofensive pentru om si animale, cu unele exceptii, care se vor specifica la monetul lor. Aceasta nu inseamna ca vom neglija orice regula de protectie. In primul rand sa avem grija sa evitam ingurgitarea unor cantitati, cat de mici si pe de alta parte, se va evita accesul copiilor la aceste preparate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...