luni, 8 aprilie 2013

STATIUNEA MONTANA PREDEAL, TURISM

Referat, Statiunea montana Predeal, turism, cazare, poze


Statiunea Predeal
Brasov, situata pe cumpana de ape care despart Prahova de Timis, in pasul predeal, statiunea este inconjurata de Muntii Bucegi, Garbova, Piatra Mare si Postavaru. Statiunea beneficiza de partii de schii, amenajate, cu diferite grade de dificultate, teleferic si ofera si diverse servicii turistilor.

Altitudinea este cuprinsa intre 1020 si 1100 m.--> Caracteristici climatice: Statiunea Predeal beneficiaza de un climat de munte, cu veri racoroase si ierni reci, temperatura medie anuala 5 grade C, iulie 14,5 grade C, ianuarie -5 grade C. Nebulozitatea medie anuala este de 6 zecimi, numarul mediu anual de zile cu cer senin fiind de 50, iar cel de zile cu cer acoperit de 120. Cantitatea medie anuala de precipitatii din cursul unui an este de 950 mm, numarul mediu anual de zile cu precipitatii fiind de 150, iar cel de zile cu strat de zapada de 120. Grosimea medie cea mai mare a stratului de zapada se inregistreaza in luna februarie si atinge 40 de cm.

Caracteristici bioclimatice: Stresul bioclimatic total prezinta un indice anual de 48, bioclimatul statiunii Predeal  fiind tonic, stimulent, cu unele nuante de sedare.

Factori naturali de cura: Bioclimat tonic, stimulent, de munca.

Indicatii terapeutice: Afectiuni endocrine [hipertiroidie benigna], nevroza astenica, stari de debilitate, surmenaj si convalescenta cu stare generala buna, rahitism si tulburari de crestere la copii, antrenare si calire prin turism si sport.

Cazare: Posibilitati de cazare in pensiuni, vile, cabane, hoteluri si case particulare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...