luni, 8 aprilie 2013

STATIUNEA MONTANA SEMENIC CAZARE

Referat, Statiunea Semenic cazare, poze, imagini


Statiunea Semenic este situata in Muntii Semenic, la circa 40 km de Resita si 11 km de Valiug. O statiune montana, cu peisaje deosebite, candva vizitata de foarte multi turisti, acum lasata in paragina, dar care i-si pastreaza nealterata frumusetea zonei, gratie faptului ca frumusetea naturii nu poate fi schimbata de nepasarea noastra. Asadar vara este vizitata de multi turisti, macar si pentru un sfarsit de saptamana.

Altitudinea medie 1420 m.


Clima, temperatura, precipitatii: Statiunea Semenic beneficiaza de un climat de munte cu unele influente submediteraneene. Temperatura medie anuala este de 3,5 grade C. Cantitatea medie anuala de precipitatii este ridicata, 1300 mm. Grosimea cea mai mare a stratului de zapada este de 70 cm si se inregistreaza in prima decada a lunii martie. Indicele de stres bioclimatic total are valoarea medie anuala de 70, indicand un bioclimat tonic, de stimulare, antrenare si calire a organismului.

Factori naturali de cura: Statiunea ofera un bioclimat tonic pentru organism, stimulent, de munte.

Indicatii terapeutice: Stari de debilitate, surmenaj fizic si intelectual, convalescenta cu stare generala buna, nevroza astenica.

Cazare: Peste 400 de locuri de cazare la cabanele Gozna, Nedeea si Semenic, ca si in pensiunile din preajma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...