luni, 8 aprilie 2013

STATIUNEA SINAIA PRAHOVA, TURISM

Referat, Statiunea Sinaia Prahova, tratament, turism


Statiunea Sinaia Prhova, este situata pe valea Prahovei, Muntii Bucegi si Garbova, la poalele muntelui Furnica.

Altitudinea cuprinsa intre 800-1100 m.

Caracteristici climatice: Statiunea Sinaia are un climat sedativ, tonic de munte.

Temperatura medie: Temperatura medie anuala 6 grade C, iulie 15,5 grade C, ianuarie -4 grade C. Nebulozitatea medie anuala este de 6 zecimi, numarul mediu anual de zile cu cer senin fiind de 60, iar cele de zile cu cer acoperit, de 110. Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 800 mm, si 90 de zile cu strat de zapada. grosimea medie cea mai mare a stratului de zapada se inregistreaza in prima decada a lunii februarie si este de 20-25 cm.

Caracteristici bioclimatice:
Indicele mediu anual al stresului bioclimatic total este 45, statiunea caracterizandu-se printr-un bioclimat sedativ, cu nuante tonice, de stimulare pentru organism.

Factori naturali de cura: Bioclimat sedativ, cu nuante tonice, de stimulare pentru organism, apa minerala sulfuroasa, oligominerala.

Indicatii terapeutice: Nevroza astenica, stari de debilitate, rahitism si tulburari de crestere la copii, afectiuni ale tubului digestiv si hepato-biliare.

Cunoscuta statiune de odihna si tratament, de sporturi de iarna, de relaxare si tonifiere, cautata de turisti pentru proprietatile terapeutice naturale, beneficiaza de telescaun si teleferic, partii pentru sanius si schii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...