luni, 8 aprilie 2013

STATIUNEA TURISTICA BRAN, CAZARE

Referat, Statiunea turistica Bran, cazare, tratament


Statiunea turistica Bran, situata in Tara Barsei, la intrarea in trecatoarea Branului dintre Masivul Bucegi si Masivul Piatra Craiului, la 28 km de Brasov.

Altitudinea cuprinsa intre 750 si 850 m.

Caracteristici climatice: Statiunea Bran prin pozitionarea ei are climat de depresiune intramontana, cu veri racoroase si ierni reci--> Temperatura medie: In statiunea Bran se inregistreaza o temperatura medie anuala de 6,5 grade C, iulie 17 grade C, ianuarie -4 grade C. Precipitatiile atmosferice inregistreaza anual valoarea medie de 800 mm, numarul mediu anual de zile cu precipitatii fiind de 140, iar cel de zile cu strat de zapada de 75. Grosimea maxima a stratului de zapada este in medie de 25 cm si se inregistreaza in ultima decada a lunii februarie.

Factori naturali de cura, tratament:
Statiunea Bran beneficiaza de un bioclimat sedativ, cu nuante tonice, de stimulare.

Indicatii terapeutice:
Surmenaj fizic si intelctual, nevroza astenica, convalescenta cu stare generala buna, debilitate, anemii, afectiuni ale cailor respiratorii.

Cazare: Posibilitati de cazare in pensiuni moderne, vile frumos amenajate, case mereu pregatite sa intampine turistii, este primul sat turistic din Romania, vara este frecventata pentru drumetii, iar iarna pentru schii, este o statiune climaterica, care practica turism rural, ecologic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...