luni, 8 aprilie 2013

STATIUNEA VATRA DORNEI, TRATAMENT

Statiunea Vatra Dornei - tratament, turism, Perla Bucovinei


Statiunea Vatra Dornei, se afla intre Ilve, Bistrita Nasaud si Campulung-Moldovenesc judetul Suceava, intr-o zona de munte, cu un peisaj deosebit, paduri de molid, aer ozonat puternic si in cazul deplasarii cu trenul, gara este chiar in statiune nu mai e nevoie de a mai lua alt mijloc de transport.

- Statiunea, cu bogate traditii balneare si turistice, este posesoarea unor moderne hoteluri si baze de tratament.
- Factori naturali de cura: ape minerale (carbogazoase, feruginoase, bicarbonatate, clorurate, sodice), emanatii de bioxid de carbon, namol de turba (bogat în substante humice, zeoliti, biostimuline, acid nicotinic si vitamine cu actiuni bacteriostatice), aerul bogat în aerosoli si esente volatile de brad.
- Se trateaza aici: afectiunile aparatului cardiovascular (specialistii o definesc "statiunea inimii"), ale aparatului  locomotor,  boli ginecologice, endocrine, digestive si altele.
- Bazele de tratament "Dorna" si "Calimani" permit aplicarea a circa 6 000 de proceduri; mofeta "Negresti", cu o capacitate de 600 de persoane pe zi, s-a dovedit un excelent mijloc în combatere a bolilor de inima si în  normalizarea circulatiei periferice.

- Cazarea se face in hoteluri si vile, cu un confort deosebit in: Hotel Maestro, Hotel Belvedere, Hotel Silvia, Hotel Bucovina, Hotel Carol, Hotel Alpin, Pensiunea Bella Vista, Pensiunea nN, precum si in vile.

- Excursii la manastirile si monumentele istorice din Bucovina (Voronet, Putna, Moldovita, Sucevita, Arbore,  Dragomirna si altele), din judetele Neamt, Bistrita-Nasaud si Botosani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...