luni, 8 aprilie 2013

STATIUNI BALNEARE PENTRU DIABET

Diabetul zaharat, tratament naturist, statiuni balneare


Asupra metabolismului glucidelor
, apele sulfuroase  calcice induc o ameliorare a tolerantei la glucoza ca si o reducere a glicemiei. Apele sulfuroase magneziene reduc glicemiile la cca. 2/3 din bolnavi, motiv pentru care, alaturi de cele calcice pot fi intrebuintate in terapia unor forme usoare de diabet zaharat. Efectul lor se datoreaza stimularii reflexe a secretiei de insulina, hormon pancreatic cu rol în scaderea glicemiei. Desi actiunea acestor ape este evidenta, ele nu pot fi folosite ca tratament de baza al diabetului zaharat.--> Cura hidrominerala reprezinta numai o masura adjuvanta care poate fi alaturata dietei hipoglucidice, exercitiilor fizice si medicamentelor hipoglicemiante. Se recomanda a fi utilizate in terapia unor forme usoare de diabet zaharat, apele sulfuroase ale izvorului Luna (Oas), Olanesti 5; Neptun 2 (Herculane) si Amara.

In conditii experimentale, apa de la Amara ofera proiectie pancreatica fata de toxicicele capabile de a induce diabet zaharat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...