luni, 8 aprilie 2013

TRATAMENTE NATURALE IMPOTRIVA ALBILITEI VERZEI

Tratamente naturale impotriva albilitei verzei

Extract din frunze de tomate impotriva daunatorilor din gradina


(Lycopersicum lycopersicum )

Solanina si uleiul eteric din frunze s-au dovedit eficace impotriva albilitei, in sensul ca fluturii nu mai depun oua pe varza stropita cu acest extract. Pentru generatia I a daunatorului (luna mai) nu vom putea folosi frunze, deoarece tomatele sunt prea tinere. Pentru generatia a II-a (iulie-august) vom putea folosi frunze de pe copili. Petele lasate pe maini de catre frunzele de tomate se indeparteaza usor cu suc de tomate (fructe verzi). Pe langa albilita verzei, extractul din frunzele de tomate indeparteaza si alte insecte daunatoare plantelor de gradina, prin mirosul specific foarte puternic. De asemeni protejaza plantele de boli ca mana si alte viroze.

2 pumni de frunze pentru 2 l apa. Timp de extractie: 2 ore. Se foloseste nediluat, in timpul zborului   albilitei.

Extractul este un preparat obtinut la rece. Partile de planta, maruntite, se pun in contact cu apa timp de 12—24 ore, in vase de sticla, lemn sau plastic. In timpul extractiei se agita continutul din vas de mai multe ori. Extractul se trece, printr-o panza, iar materialul vegetal ramas se preseaza in pumn.

Tags: Cultura de varza, Albilita verzei, daunatori combatere, extract din frunze de tomate, verzei, daunatori plante, fluturele de varza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ZGOMOTUL, VARIATII, FRECVENTA, HERTZI

Ce este zgomotul, variatii, frecventa, hertzi Sunetul s-a integrat in asa masura in viata noastra cotidiana, incat rareori suntem constie...